Het Mediaforum
KRO-NCRV

Robert ten Brink: "De liederen van Paul van Vliet zijn ongeëvenaard"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Robert ten Brink: "De liederen van Paul van Vliet zijn ongeëvenaard"

wo 26 april 2023

Aan tafel zitten Rennie Rijpma, Frénk van der Linden en Spraakmaker Robert ten Brink

(00:40) Het Mediamoment van Van der Linden gaat over een stuk uit NRC. Om precies te zijn hoe er geschreven is over de zaak De Mos. Waarom kijkt Van der Linden zo uit naar de zaterdagkrant? En wat verwacht hij van de ombudsman van NRC?

(04:48) Het Mediamoment van Rijpma gaat over een uitspraak van een Almelose rechter. Net als in Groningen komt de overheid er niet goed van uit. De uitspraak maakt veel emotie los. Rijpma ziet de wanhoop wegebben: "Je wordt zo teruggeworpen op jezelf"

(07:34) Dan gaan we naar Groningen en de persconferentie van premier Rutte en staatssecretaris Vijlbrief. Die laatste werd het even te veel, iedereen kon de emotie zien. Het gaf onze panelleden een dubbel gevoel, waarom? Mogen we van Rutte meer emotie verwachten? En hoe breng je het leed van Groningers goed in beeld? Namens het AD vertelt Rijpma over het dorp waar zij op inzoomen...

(18:19) Opmerkelijk nieuws uit NRC vandaag: de overheid had in 2019 een speciale anti-desinformatie Denktank opgericht, om de dalende vaccinatiegraad tegen te gaan. In de Denktank, bestaand uit zo'n 35 man, zaten onder andere ambtenaren, zorgmedewerkers en communicatiedeskundigen. Heeft de overheid alles weten te regisseren tijdens de coronacrisis?

(23:43) En na het nieuws spreken we door over Paul van Vliet. Hij is gisteravond overleden, vertelt de familie aan het ANP. Hoe herinneren onze forumleden hem?