Het Mediaforum
KRO-NCRV

Marc Chavannes: "Ik zie Timmermans als de nieuwe lijsttrekker van verenigd links"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Marc Chavannes: "Ik zie Timmermans als de nieuwe lijsttrekker van verenigd links"

wo 12 april 2023

Aan tafel zitten Elske Schouten, Marc Chavannes en Spraakmaker Guda van Noort

(00:35) Chavannes' Mediamoment gaat over de Dordtse wethouder Peter Heijkoop. Hij vertelde gisteren over het verstrekken van bijstandsuitkeringen aan jongeren. Het viel Chavannes op hoe de politicus worstelt en nadenkt over wat ie wel en niet zegt in een interview. Zouden politici directer moeten antwoorden?

(06:26) Het Mediamoment van Schouten gaat over de Pink-tax. Gisteren was er een reportage in Nieuwsuur over de hogere kosten voor vrouwen bij bepaalde producten waarvan de mannelijke variant goedkoper is. Kunnen we spreken van toenemende aandacht voor onderwerpen die vooral vrouwen raken? En zo ja, komt dat doordat vrouwen meer op hogere posities terecht komen? 

(11:40) Dan naar de inclusieve taalgids van het LAKS. In het AD gaat het over wel of geen gebruik van de term laag-en hoogopgeleid, maar ook beste leerlingen in plaats van jongens en meisjes. Hoe gaan we met veranderende taal om? Welke afweging maakt NRC? Van Noort: "Dat taal verandert lijkt me evident"

(18:14) Gister was er geen ontkomen aan: de ontmoeting tussen Frans Timmermans en Caroline van der Plas. Is het nou echt zo bijzonder dat zij elkaar ontmoeten? Er is al veel op vooruit geblikt en ook gisteren was het de opener van het journaal. Is het de aandacht waard? Kan je spreken van een nieuwe machtsverhouding? Chavannes: "Het is hét onderwerp waar het land op klem zit"

(22:09) We eindigen met Bassie en Adriaan. Over het duo komt er een nieuwe documentaire. Gaan de harten hier sneller van kloppen?