Het Mediaforum
KRO-NCRV

Angela de Jong: "In de talkshows zit nog zelden de hoofdrolspelers uit het nieuws"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Angela de Jong: "In de talkshows zit nog zelden de hoofdrolspelers uit het nieuws"

ma 3 april 2023

Aan tafel zitten Wendelmoet Boersema, Angela de Jong en Spraakmaker Sue Preenen

Het Mediamoment van De Jong is de nieuwe documentaire over Kees Momma die gisteren in premiere ging. Het is een vervolg op de documentaire 'Het Beste voor Kees', en die riep bij haar hele andere emoties op. Is het meer dan een 'hoe is het nu met'?

(04:08) Boersema's Mediamoment is de mars in Warschau op de sterfdag van de voormalige Poolse paus Johannes Paulus de Tweede. Want dat betekende voor een journalist van haar krant Trouw een veiligheidsrisico. Hoe zit dat? En wat kan de krant betekenen voor zijn veiligheid?

(10:46) De slechte bereikbaarheid in de regio valt eigenlijk reuze mee. Althans, plattelandsbewoners ervaren het niet zo'n groot probleem als in de media regelmatig wordt geschetst. Is er wel sprake van een kloof? Boersema: "Twee auto's voor de deur voor iedereen die ver weg woont is niet de oplossing"

(16:44) We eindigen met een vooruitblik op de televisieweek. Rutte zit woensdagavond weer bij VI en 'Dit is de Middag' is vanmiddag voor het eerst te zien. De Jong zegt dat die talkshows zichzelf uithollen. Is dat aan de inhoud te zien? En ook in de kijkcijfers?
De Jong: "Er zit zelden meer de hoofdrolspelers uit het nieuws"