Het Mediaforum
KRO-NCRV

Jan Slagter: "Dit onderzoek is een rookgordijn."

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Jan Slagter: "Dit onderzoek is een rookgordijn."

do 30 maart 2023

Aan tafel zitten Jan Slagter, Hansje van de Beek en Spraakmaker is David Hamers.

Voor het mediamoment van Van de Beek luisteren we naar een kortfragment over een rampenoefening in Amsterdam. Van de Beek: “Het deed me een beetje denken aan War of the Worlds”. Moet je oppassen met dit soort toneelstukjes over serieuze zaken?

Later in de uitzending hebben we het over de jarenlange strijd die Amsterdam voert om - zeker de binnenstad - een beetje leefbaar te houden. Voor het mediamoment van Slagter hebben we het ook over de nieuwste campagne van Amsterdam: ‘Stay Away’. Slagter: “Dit is zo oud als de weg naar Rome, dat de Engelsen komen.” Gaat dit werken? Of blijven die Britten gewoon komen?

Wie wist wat wanneer? En wie heeft het nagelaten om iets te doen met de klachten? Kortom, wie waren er schuldig bij The Voice of Holland? Dat wilden we weten. Maar zo simpel ligt het allemaal niet. Lezen we in de samenvatting van het onderzoeksrapport van advocatenkantoor Van Doorne. Slagter: “Ik kan RTL alleen maar adviseren, stel een nieuw onderzoek in, met een onafhankelijke commissie die het echt gaat onderzoeken.” Wat hadden onze mediaforum leden gehoopt dat dit rapport boven water zou brengen?

Uit de vacature-tekst voor de nieuwe voorzitter van het OMT: 'U bent de spreekbuis en het gezicht naar buiten. En u treedt op in de Tweede Kamer en in media. Helder en toegankelijk communiceren is daarbij belangrijk.' Jaap van Dissel, de man die ons door de coronapandemie heeft geloodst gaat met pensioen. Willen we een echte wetenschapper of toch meer een populair wetenschappelijk media-type? Van de Beek: “Een nerd met mediatraining”.