Het Mediaforum
KRO-NCRV

Alexander Pechtold: "Ik vind de media hier een hele foute rol in spelen"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Alexander Pechtold: "Ik vind de media hier een hele foute rol in spelen"

wo 8 maart 2023

Aan tafel zitten Jan-Kees Emmer, Tessel Linders en Spraakmaker Alexander Pechtold

Het Mediamoment van Linders is de zogeheten natuurdoelanalyse, die is ingeslagen als een bom in haar provincie Noord-Brabant. Het houdt in dat er geen vergunningen kunnen worden verleend die leiden tot extra stikstofuitstoot in Natura 2000-gebieden. Waarom wordt er weer naar de boeren gekeken? En hoe komt het terug in de campagnes?
Linders: "We hebben te maken met een nieuwe juridische realiteit"

Emmers Mediamoment gaat over de rechtszaak tegen Fox News door een fabrikant van stemmachines. Het gaat om een smaad-zaak, want Fox News zou een omstreden theorie verspreiden. Welke theorie gaat er rond over de fabrikant? Wat zegt dit over de anchors van die omroep?

Caroline van der Plas en haar BBB krijgen veel media-aandacht. We zien haar veelvuldig verschijnen in diverse programma's met de talkshows voorop. En in de peilingen staat ze er goed voor. Wordt ze uitgenodigd door de media omdat ze groot wordt of wordt ze groot juist doordat ze zo vaak wordt uitgenodigd? Hebben we dit ooit eerder meegemaakt?

Premier Rutte ontmoet vanmiddag zijn collega, premier Meloni in Italië. Migratie staat hoog op de agenda. En Rutte nam hier al een voorschotje op door zich kritisch uit te laten over de rol van hulporganisaties, de zogenaamde Ngo's. Is het logisch dat Rutte deze uitspraken doet in de media, bij Jinek om precies te zijn, juist vlak voor zijn bezoek aan Meloni? 

We eindigen met de Factcheck Marathon met Sietze van Loosdregt