Het Mediaforum
KRO-NCRV

Renzo Veenstra: “Ik hoop dat hij geen last krijgt van het karakter bedervende medium”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Renzo Veenstra: “Ik hoop dat hij geen last krijgt van het karakter bedervende medium”

di 24 januari 2023

Aan tafel zitten Renzo Veenstra, Tom Kleijn en Jennes de Mol. 


Het mediamoment van Kleijn gaat over een interview van Ghislaine Maxwell vanuit de cel. Ze vertelt in dit interview over haar dagelijkse routine. Kleijn vindt het bijzonder om een glimps te zien van hoe iemand daar zit, terwijl we het normaal na de veroordeling laten liggen. Moeten we haar wel een podium geven? 


Veenstra zijn mediamoment gaat over Arjan Lubach. Veenstra vroeg zich af, omdat er maarliefst 14 advertenties met felicitaties in Broadcast magazine stonden, of hij zichzelf kan blijven in het ‘karakter bedervende Hilversum’. 


Juicevlogger Yvonne Coldeweijer moet van de rechter een video over Rachel Hazes verwijderen. Ook mag ze de weduwe Hazes geen gecremeerde kroket meer noemen. Rachel krijgt dus gelijk, maar wint ze hiermee ook?


De enorme aandacht voor de crisis in Oekraine laat bijna geen ruimte over om te berichten over andere conflicten in de wereld. Daarover bericht NRC vandaag. Hulporganisatie Save the children liet mediamonitor Meltwater 4,3 miljoen artikelen analyseren in de 13 meest voorkomende talen.  Daaruit bleek dat Oekraïne 5 keer meer media-aandacht kreeg dan 10 andere landen in crisis bij elkaar opgeteld. Veenstra vindt dit niet meer dan logisch.