Het Mediaforum
KRO-NCRV

Arjen Fortuin: "Ik begrijp wel dat de reguliere journalisten daarop aanslaan"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Arjen Fortuin: "Ik begrijp wel dat de reguliere journalisten daarop aanslaan"

di 22 november 2022

Aan tafel zitten Arjen Fortuin, Aylin Bilic en Spraakmaker Anna Gimbrère

Het Mediamoment van Bilic is de KRO-NCRV serie Kabam!, die een Emmy Award heeft gewonnen. Wat is de kracht van het programma? Hoe bespreekt het angsten van kinderen?

Fortuins Mediamoment gaat over de openbaring van de archieven van de BVD, de voormalige Binnenlandse Veiligheids Dienst. Wanneer het staat te gebeuren is nog onbekend, maar waar kijkt Fortuin nu al naar uit? Is het een goudmijn voor journalisten?

De bal rolt in Qatar en Nederland speelde tegen Senegal. Niettemin ging het weinig over de wedstrijd. En dat was wel de verwachting, dat de ophef verdwijnt. Maar het journaal opende met het maatschappelijke aspect in plaats van de wedstrijd zelf. Is dat een logische keuze? 

En voor de tweede keer bespreken we De Wereld Draait Door. Het ging er gisteren en vandaag nog volop over. Is de aandacht nog proportioneel? Moeten we ons niet richten op BNNVARA en het management in plaats van op Matthijs van Nieuwkerk? Hoever gaat zijn eigen verantwoordelijkheid? Het blijkt dat de kijker houdt van harde confrontaties, zoals bij Gordon Ramsey. Is er een verschil tussen woede tussen voor en achter de schermen?

We eindigen met het NRC. De krant heeft volgens de Raad voor de Journalistiek onzorgvuldig bericht over het boek 'Het verraad van Anne Frank', waarin een onderzoeksteam stelt dat de vermoedelijke verrader van de familie Frank een joodse notaris was. Na publicatie werd het onderzoek door deskundigen onderuitgehaald. Hoe kwam het dat NRC hier onjuist over berichtte?