Het Mediaforum
KRO-NCRV

Tamar de Waal: "Ik vraag me af wat Op1 wilde bereiken met dit gesprek"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Tamar de Waal: "Ik vraag me af wat Op1 wilde bereiken met dit gesprek"

wo 16 november 2022

Aan tafel zitten Paul Römer, Martha Riemsma en Spraakmaker Tamar de Waal

We beginnen met de eigen Mediamomenten. Riemsma komt met een moment uit Jinek. Wederom wordt de talkshow gekaapt tijdens een live uitzending. Was dit een studentengrap of is er echt te weinig aandacht voor Qatar? Aan Römer wordt gevraagd hoe VI dit gaat verslaan. Wordt het één groot voetbalfeest of krijgen de mannen de opdracht mee om ook de negatieve kant te belichten?

Het Mediamoment van Römer gaat over Donald Trump. Hij wil Amerika great and glorious maken, hij is dus terug! Maar hij zit, volgens Römer, ook in een alternatieve werkelijkheid. Is er daarmee extra belang bij factchecken? Riemsma: "Je kan feiten checken wat je wil maar zijn achterban staat er niet voor open"

Een raket is ingeslagen in Polen. Er is nog veel onbekend en dus valt er niet veel te melden. Bleven de media goed bij de feiten? En zal het speculeren nu doorgaan? Polen hoort tot de NAVO en daarmee kwam het conflict nog niet zo dichtbij. Römer: "Dat de NAVO wordt aangevallen hebben we niet eerder meegemaakt"

Gisteravond zat Arnold Karskens van ON aan de talkshowtafel in Op1. De NPO wil de omroep een tweede sanctie opleggen en Karskens kwam zich verweren. Werd het een vruchtbaar gesprek? En moet je hen überhaupt een podium geven terwijl ze zelf een programma hebben? Tijs van den Brink presenteerde en we vroegen naar zijn reactie. Römer was het met hem oneens: "Ik denk dat zij wél de boel willen ontregelen"

We eindigen met het Taalteam door Eveline van Rijswijk