Het Mediaforum
KRO-NCRV

Hadjar Benmiloud: "Wij gaan er niet over of 'iemand wel helemaal lekker' is”  

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Hadjar Benmiloud: "Wij gaan er niet over of 'iemand wel helemaal lekker' is”  

vr 4 november 2022

Aan tafel zitten Sandrina Hadderingh, Hadjar Benmiloud en Ed Nijpels. 

Het mediamoment van Benmiloud gaat over het verdwijnen van haar buurtkrant. Benmiloud geeft aan dat de krant eigenlijk al lange tijd op vrijwilligers draaide, maar dat nu eigenlijk niet meer mogelijk is. Is het zorgelijk dat deze krant verdwijnt? Wat voor functie heeft de buurtkrant eigenlijk? 


Hadderingh haar mediamoment gaat over het NOS Nieuws van de Week, een journaal in makkelijke taal. Het is een experiment wat ongeveer een jaar geleden begon op YouTube, en nu bij steeds meer regionale omroepen te zien is. Is het belangrijk dat steeds meer regionale omroepen dit op televisie gaan uitzenden? Moeten we nadenken over hoe de ‘gewone’ journaals voor iedereen te volgen zijn?


We hebben het ook nog over de Britse complotdenker David Icke. Hij mag niet naar Nederland komen voor een demonstratie. Dat heeft het kabinet gisteren besloten omdat zijn komst een risico zou vormen voor de openbare orde. Icke is omstreden vanwege zijn radicale gedachtengoed. Zo gelooft de Britse complotdenker dat een elite van reptielen de wereld bestuurt, een complottheorie met sterke antisemitische ondertonen. Dit zorgt voor journalistieke dilemma's, want hoe bericht je hierover? 


We sluiten af met het Taalteam met Frank van Pamelen.