Het Mediaforum
KRO-NCRV

Jan Slagter: “Dat zij zich verdedigt vind ik niet meer dan normaal”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Jan Slagter: “Dat zij zich verdedigt vind ik niet meer dan normaal”

do 29 september 2022

Aan tafel zitten Jan Slagter, Tijs van den Brink en Gerlof Meijer. 


Het mediamoment van Van den Brink gaat over een Amerikaanse hoogleraar die waarschuwt voor politisering van de universiteiten. “Als we weten dat op die universiteiten politieke doelstellingen gelden, laten we dan iets voorzichtiger zijn met nieuws maken van deze onderzoeken” stelt van den Brink. Moeten we niet minder en beter onderzoek doen? 


Slagter zijn mediamoment gaat over Op1 van gisteravond. Daar was zanger Ernst Daniël Smid te gast, die in de uitzending vertelde over de hersenoperatie die hij onlangs onderging om zijn parkinson klachten te verminderen. In Op1 komen altijd zware onderwerpen aan het licht, maar voor het slapengaan vindt Slagter het ook fijn dat er iets te zien is van hoop en vrolijkheid. Moeten we niet vaker vrolijkers laten zien? 


Verder hebben we het ook nog over het onderzoek naar PvdA-Tweede Kamerlid en voormalig Kamervoorzitter Kadisha Arib. Zij wordt door twee ambtenaren beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, maar Arib ontkent dit. Daarnaast moest zij van het NCR vernemen dat dit onderzoek naar haar wordt ingesteld. Slagter vindt dat er een onderzoek moet komen naar wie deze informatie heeft gelekt. Waar Slagter het ook niet mee eens is, is dat anonieme brieven aanleiding hiervoor zijn. Arib gaat er met een gestrekt been in, was dat verstandig om te doen? En had er beschreven moeten worden waar het nou eigenlijk over gaat? Zou de positie van Bergkamp iets met dit onderzoek te maken hebben? 


We praten ook nog over corona. Het RIVM liet deze week weten dat we aan het begin zitten van een najaarsgolf, en het Maatschappelijke Impact Team MIT waarschuwde gisteren dat het kabinet nog niet goed is voorbereid. Minister Kuipers liet daarop bij Jinek weten dat dat volgens hem wel meevalt. Moeten we blijven testen deze winter? Zijn media goed voorbereid op een nieuwe golf?