Het Mediaforum
KRO-NCRV

Eric Corton: "Ik vind dat een rampzalige soort van journalistiek"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Eric Corton: "Ik vind dat een rampzalige soort van journalistiek"

di 30 augustus 2022

Aan tafel zitten Tom Kleijn, Haroon Ali en Spraakmaker Eric Corton


Het Mediamoment van Ali is een 22 minuten durende voicememo van Britney Spears. Ze stond jarenlang onder curatele van haar vader. Haar fans hebben haar een tijd terug vrij gekregen. Wat vertelt deze voice memo over die tijd? Is dit een goede manier om te delen wat je hebt meegemaakt?
Ali: "Het is alsof je bij haar op de bank zit met een therapeut"


Kleijns Mediamoment gaat over de transfergekte op de voetbalmarkt. De wisselende spelers krijgen veel aandacht en worden achtervolgd. Hoe volgt Kleijn het? En tot welke gekte leidt het bij de spelers zelf?


De burgemeester van Nieuw-Beijerland zat aan tafel bij Jinek om te vertellen over wat er gebeurt is in zijn gemeente. Hij vertelde dat hij de media af wilde houden bij een besloten bijeenkomst. Volgden alle media dit verzoek? En is dit wel of niet typisch Nederland? 
Kleijn: "Veel redacties en media willen iets eigens"


Dan hebben we het over de 'cancelparadox': als iemand wordt gecanceld krijg je juist extra aandacht. Welke bekende mensen hebben hier last van? En hoe werkt het precies? Schiet cancellen dan zijn doel voorbij?


Enorme overstroming Pakistan, pas dit weekend is het hier in het nieuws. Ali is half Pakistaans en ook hij zag het afgelopen weekend pas. Hoe kunnen we zulke grote slachtoffers geen aandacht geven?
Ali: "We maken ons vooral zorgen over Ter Apel"