Het Mediaforum
KRO-NCRV

Jaap van Zessen: "Ze hebben behoefte aan een uitkomst die we ook niet kunnen bieden"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Jaap van Zessen: "Ze hebben behoefte aan een uitkomst die we ook niet kunnen bieden"

di 23 augustus 2022

Aan tafel zitten Jaap van Zessen, Aylin Bilic en Spraakmaker Yezil Cicek


Bilic's Mediamoment is een nieuwe documentaire over Bill Cosby. Hij was één van de meest succesvolle tv-sterren, maar is diep gevallen na zijn veroordeling vanwege seksueel geweld. Wat heeft Bilic met hem? Is zijn werk nu met terugwerkende kracht iets om niet te bekijken?


Zessens Mediamoment gaat over het filmpje dat gisteren opdook waarop te zien is dat twee politie-agenten in Hengelo een ogenschijnlijk bewusteloze arrestant uit hun auto halen en op straat leggen. Is de associatie met George Floyd terecht? En waarom reageert de politie nauwelijks op deze video? Moet de media hier al over berichten ondanks dat we niet alle feiten weten?
Zessen: "Volg het als journalistiek"

Dan gaan we naar Rusland. Want wie zit er nu achter de aanslag op de dochter van de ultranationalistische Kremlin-ideoloog? Die vraag hield de media gisteren flink bezig. Hoe gaan journalisten naar de waarheid op zoek? En hoe volgen de Mediaforumleden dit verhaal? 
Bilic: "Het is redelijk dicht bij Poetin wat hier nu gebeurt"

Het ontbreekt vrouwen nog veel te vaak aan zelfvertrouwen om te gast te zijn in talkshows. En dat moet veranderen, schrijft voormalig Op1-redacteur Floor Doppen vandaag in een opiniestuk in de Volkskrant. Het moet afgelopen zijn met de zelfvertrouwenskloof, zegt ze. Is er herkenning voor die zelfvertrouwenskloof? En is er een oplossing voor handen?
Bilic: "Ik ben zeer terughoudend voor avondprogramma's"