Het Mediaforum
KRO-NCRV

Mireille van Ark: "Het is een moeilijke opgave om 3FM weer de goede kant op te krijgen"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Mireille van Ark: "Het is een moeilijke opgave om 3FM weer de goede kant op te krijgen"

wo 3 augustus 2022

Aan tafel zitten Mireille van Ark, Henrike van Gelder en Peter Wijninga


Het Mediamoment van Van Gelder gaat over de Britse Archie die in coma ligt na een TikTok-challenge. De vraag is of hij in leven moet worden gehouden. De artsen willen het niet langer doen en de ouders van Archie zijn boos. Hoe bericht Kidsweek hierover? En hoe verschilt dat van het Jeugdjournaal? 
Van Gelder: "We willen kinderen niet op een idee brengen"


Van Arks Mediamoment gaat over een nieuwe nieuwsbron: Flightradar. Miljoenen mensen hebben blijkbaar die vlucht van Pelosi in de gaten zitten houden. Hoe valt het te verklaren? En wat voor informatie valt hieruit af te leiden?


Dan hebben we het over econoom Barbara Baarsma, zij was gisteren te gast bij Op1. In feite is het 'oud nieuws' wat weer groot werd op Twitter en vervolgens gaat het er weer over aan de talkshowtafel. Is dat een zwaktebod? Zit Op1 om onderwerpen verlegen? Of laten journalisten en redacteuren zich te veel leiden door wat er op sociale media gebeurt?
Wijninga: "Het past in de context van de boerenprotesten" 


En er is nieuws uit radioland, want Sander Hoogendoorn en Frank van der Lende gaan naar Veronica. Voor 3FM komt het als een totale verrassing want ze waren onderdeel van de net nieuwe programmering. Wat gaat er mis bij 3FM en hoe kan een zendermanager dit nog redden?
Van Ark: "Zit je doelgroep echt nog wel op 3FM te wachten?"


We eindigen met mediatips voor de zomer