Het Mediaforum
KRO-NCRV

Sandrina Hadderingh: ''Met alle respect, maar daar wordt niet journalistiek gewerkt''

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Sandrina Hadderingh: ''Met alle respect, maar daar wordt niet journalistiek gewerkt''

wo 6 juli 2022

Aan tafel zitten Sandrina Hadderingh, Marc Chavannes en Spraakmaker Jet Berkhout.

We trappen af met het mediamoment van Chavannes. Zijn moment gaat over de heisa rondom de Britse premier Boris Johnson. Gisteren stapten twee ministers uit zijn kabinet op. En vandaag weer eentje. Is dit dan toch de strop voor Johnson. En hij is zelf voormalig journalist maar hij lijkt de journalistiek momenteel niet zo serieus te nemen. Hoe zit dat?

Ook kijken we naar het mediamoment van Hadderingh. Dat gaat over het commissiedebat dat vandaag plaatsvindt in de Tweede Kamer over de nieuwe plannen voor de journalistiek. Waarom is Hadderingh als hoofdredacteur van een regionale omroep, zo kritisch op deze plannen? 

Vervolgens gaat het over de boeren. Ze stonden vandaag weer bij een distributiecentrum in Drachten, de derde dag van hun blokkades. Bij de distributieblokkades staan ze veelal met de leus: 'no farmers no food'. Een uitspraak die gisteren in het NOS journaal onderuit werd gehaald. De boeren lopen al best wel lang rond met deze leus. Bij Nu.nl komt de factcheck nu ook voorbij. Waarom wordt deze factcheck nu pas gedaan? En zijn de media te voorzichtig om uitspraken van de boeren in twijfel te trekken? 

We sluiten af met het laatste taalteam van Jan Beuving. Hij heeft het over een worst in augustus.