Het Mediaforum
KRO-NCRV

Marc Josten: "Deze boodschap geldt meer voor de Tweede Kamer dan voor de journalistiek"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Marc Josten: "Deze boodschap geldt meer voor de Tweede Kamer dan voor de journalistiek"

vr 13 mei 2022

Aan tafel zitten Catherine Keyl, Marc Josten en Spraakmaker Jessica den Outer

Jostens Mediamoment is een opvallende rechtszaak gisteren waarbij voormalig CDA-minister en nu Kamerlid Raymond Knops zich zeer kritisch uitliet over Joep Dohmen, de journalist van het NRC en de Limburger. Volgens Knops klopt er niets van de berichtgeving over een door hem aangekochte woning. Wat is hier aan de hand? Waarom maakt Josten dit boos?

Het Mediamoment van Keyl is de dood van fotograaf Letizia Battaglia. Vorige maand nam Italië afscheid van haar maar in Nederland was er weinig aandacht voor haar overlijden. Hoe komt dat en wat betekent Battaglia voor Keyl?
Keyl: "Ik vind het zo mooi hoe zij met de camera de maatschappij heeft veranderd"

De Tweede Kamer debatteerde gisteren over de uithuisgeplaatste kinderen van de toeslagenouders. Terwijl bij de Kamer en de ouders het geduld op is, vroeg Rutte juist om tijd. Keyl: "Ik kan het me voorstellen". Voeren de media de druk op in dit debat? Wat is er nodig om dit zo goed en snel mogelijk op te lossen
Josten: "Als journalisten zijn we enorm kritisch op de uitvoerende macht"

Een ander bijzonder moment gisteren. Premier Rutte sprak het Oekraïne parlement toe. Hij is na Boris Johnson pas de tweede Europese leider die dat heeft gedaan. Was dit een vlammende speech? Wat viel er op?
Keyl: "Kan hij na twaalf jaar Minister President even iets aan zijn accent doen?"

We eindigen met het TaalTeam door Eveline van Rijswijk