Het Mediaforum
KRO-NCRV

Tijs van den Brink: “Vervolgens gaat hij de media de schuld geven van het feit dat hij zijn functie moet opgeven”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Tijs van den Brink: “Vervolgens gaat hij de media de schuld geven van het feit dat hij zijn functie moet opgeven”

do 21 april 2022

Aan tafel zitten Ingrid Spijkers, Tijs van den Brink en Spraakmaker Margriet Vroomans.

Het mediamoment van Spijkers gaat over het vertrek van Statenlid Durk Pool (VVD) in Friesland. Hij werd nog even streng toegesproken door commissaris van de Koning Arno Brok. Twitter speelde een grote rol in deze situatie. Spijkers legt uit hoe het zit.

Het mediamoment van Van den Brink gaat over de reactie van de in opspraak geraakte D66-prominent Frans van Drimmelen. Hij zegt onder andere: "Door de in de media ontstane hetze zie ik mij genoodzaakt me terug te trekken uit mijn adviesbureau en uit al mijn maatschappelijke functies". Hoe kijkt Van den Brink hier naar? Er wordt veel gezegd en geschreven over deze zaak de afgelopen dagen. Is hier sprake van trial-by-media? De druk op Kaag blijft oplopen, met welke reactie zal zij morgen komen?

Dan hebben we het over het tijdschrift LINDA. Het blad komt met een speciaal MeToo-nummer. Met als ondertitel: 'Hoe gaan we verder?'. Hoofdredacteur Karin Swerink gaf gisteren in Op1 aan waarom ze dit nummer maken. Met ook aan tafel Iva Bicanic van het Landelijk Centrum Seksueel Geweld. Is het knap dat Linda de Mol op deze manier het verhaal bij zichzelf houdt? Is het de rol van de media om dit onderwerp bespreekbaar te houden?

Tot slot: gisteravond begon op SBS6  het tweede seizoen van BN'ers in het ziekenhuis. In het programma lopen BN’ers stage in het ziekenhuis. Onder hen ook een politicus: Caroline van der Plas. Is het vreemd dat zij meedoet aan dit programma? Moet je een politicus dit podium bieden?