appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Podcast van Het Mediaforum, de dagelijkse mediarubriek in het programma Spraakmakers.

#54 Vrijheid van meningsuiting in gevaar door uitspraken Grapperhaus?

woensdag 28 maart 2018, 13:52 uur

Minister Grapperhaus van Justitie wil de online uitspraken van de imam Fawaz Jneid aanpakken. In de Tweede Kamer zei het niet wenselijk te vinden de vrijheid van meningsuiting aan te passen, maar na afloop bij de journalisten nam hij een hardere stelling. Moeten we ons zorgen maken om de vrijheid van meningsuiting? En moet het debat door journalisten en in de media worden gevoerd?

Ook hebben we het over presentatrice Sonja Barend. Zij schenkt haar persoonlijke televisie- en knipselarchief aan het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Zij was ruim veertig jaar op tv. Een miljoenenpubliek keek naar Sonja’s goed nieuws show, Sonja op Maandag en Barend & Witteman.

Deze Mediacast met presentatrice en columnist Catherine Keyl en Paul Römer van NTR.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1