Het Mediaforum
KRO-NCRV

Arno Kantelberg: “De kracht van het beeld communiceert enorm"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Arno Kantelberg: “De kracht van het beeld communiceert enorm"

ma 4 april 2022

Aan tafel zitten Arno Kantelberg, Aylin Bilic en Spraakmaker Jan Kooijman.

We beginnen het Mediaforum met een eigen mediamoment. De tune van Spraakmakers is genomineerd voor de Buma Music in Media Award, voor beste audiovormgeving voor Radio- en Podcasts. De tune is gemaakt door de vaste componisten van Radio 1; Jeroen Kuitenbrouwer, Ward Henselmans en Daan Jansen.  

Het mediamoment van Bilic gaat over de NS-storing van gisteren. Wat viel haar op? Bilic: “Het is de wereld van digitalisering en daar moet je gewoon een alternatief scenario voor hebben”.

Het mediamoment van Kantelberg gaat over de serie 'Mijn vader de gelukszoeker' van Nadia Moussaïd. Gisteren werd het derde en laatste deel uitgezonden. Volgens Kantelberg mag deze serie meer aandacht krijgen. Wat spreekt hem zo aan?

We hadden het er in Stand.nl ook al over, de verschrikkelijke beelden uit Oekraïne. Ze werden vandaag prominent getoond en ze zijn ook afgedrukt op de voorpagina's van de kranten. De beelden maken grote indruk en je kunt er eigenlijk niet om heen. Wat vinden onze mediakenners daar van, dat ze zo prominent worden afgebeeld? het Kremlin heeft inmiddels laten weten dat de beelden een poging zijn van Amerika om Rusland in een kwaad daglicht te stellen. Hoe moet je als journalistiek zo’n bericht op waarde schatten?

Ondertussen blijft de Oekraïnse president Zelenski onvermoeid doorgaan met het toespreken van een internationaal publiek. Gisteravond sprak hij tijdens de uitreiking van de Grammy's. Kooijman: “Dit is het enige dat hij kan doen”. Wat is het effect van de zichtbaarheid van Zelenski?

Dan blikken we nog even terug op het interview dat Bondscoach Louis van Gaal gisteravond gaf in de talkshow van Humberto Tan. Van Gaal zat daar om te praten over een film die over hem is gemaakt, en maakte daarbij bekend dat hij prostaatkanker heeft - een feit dat volgens hem in de documentaire aan bod moet komen. Is het vreemd dat hij dit niet met de spelers gedeeld heeft?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Frank van Pamelen.