Het Mediaforum
KRO-NCRV

Gert-Jaap Hoekman: ''Het is heel cynisch, maar het is wel wat het is''

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Gert-Jaap Hoekman: ''Het is heel cynisch, maar het is wel wat het is''

di 29 maart 2022

Aan tafel zitten Gert-Jaap Hoekman, Roos Schlikker en Spraakmaker Chantal Vergouw 

Het mediamoment van Schlikker gaat over een primeur van Vrij Nederland over Jack de Vries. Doet de Vries hier nou echt iets wat niet mag? Of zou hij vooral beter moeten weten? 

Het Mediamoment van Hoekman gaat over een groot artikel in de Volkskrant van Charlotte Huisman. Zij volgt al een tijd Sylvana, een slachtoffer van de toeslagenaffaire. Wat maakt dit artikel zo goed en wat voor rol is er weggelegd voor de media bij kwesties als het toeslagen schandaal? 

Ook gaat het over de hongersnood in de Hoorn van Afrika. Afrikacorrespondent Elis van Gelder van de NOS maakte er een indringende reportage over, maar ook NRC heeft er vandaag een groot artikel over. Ook geven de Verenigde Naties aan dat geld krijgen voor dit gebied lastig is, omdat andere rampen ook aandacht vragen. Neemt de media haar verantwoordelijkheid wel genoeg? Of is het logisch dat dit onderwerp naar de achtergrond is verdrongen? En moeten we ons schuldig voelen dat we naar iets anders verlangen dan deze zware kost? 

Tot slot gaat het over Willem Vissers. Hij is eindelijk uitgeroepen tot sportjournalist van het jaar. Er wordt aan de hand van prachtige voorbeelden uitgelegd wat hem zo geniaal maakt.