Het Mediaforum
KRO-NCRV

Yoeri Albrecht: “Het is zorgelijk dat zo’n grote krant dit niet meer doet”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Yoeri Albrecht: “Het is zorgelijk dat zo’n grote krant dit niet meer doet”

wo 12 juni 2019

We hebben het nog over The New York Times. Het nieuws dat de krant stopt met de publicatie van de dagelijkse politieke cartoon houdt verschillende media en Yoeri Albrecht bezig. Is het erg dat dit stopt? De Volkskrant pakt er vandaag met een hele pagina groot mee uit. De krant vroeg cartoonisten in Nederland hun commentaar op het nieuws. Welke reacties vielen op?

Aan tafel zitten Yoeri Albrecht, Marc Josten en Spraakmaker Cécile Koekkoek.

Ook hebben we het over het WK Vrouwenvoetbal. Johan Derksen zat gisteren bij PAUW aan tafel en zijn mening was niet mals. Hoe kijken onze mediakenners hier naar? Is het om aan te zien of niet? Hoe kan het dat er zo veel aandacht voor is? Volgens Marc Josten is dit een “feel good factor” en nog niet enorm commercieel. Moeten we het wel vergelijken met mannenvoetbal?

Tot slot hebben we het over een middelbare school in Haarlem. Die school heeft namelijk aangifte van smaad en laster gedaan vanwege internetgrapjes met afbeeldingen van leraren. De zogenoemde 'memes' worden door leerlingen anoniem op sociale media geplaatst. Gaat dat te ver, aangifte doen tegen eigen leerlingen?