Het Mediaforum
KRO-NCRV

Gijs Groenteman: “De D-Dayjournaals zijn schattig”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Gijs Groenteman: “De D-Dayjournaals zijn schattig”

wo 5 juni 2019

We hebben het over de ‘Bevrijdingsjournaals D-Day’. Deze week zendt de NOS een kort dagelijks bulletin uit over de gebeurtenissen rond de geallieerde landing op de stranden van Normandië in juni 1944. Het nieuws van toen met de technieken van nu - alsof het vandaag gebeurd is. Wat vinden onze gasten hiervan?

Aan tafel zitten Arno Kantelberg, Gijs Groenteman en Spraakmaker Charles Groenhuijsen.

Ook hebben we het over de nieuwe hoofdredacteur van NRC, René Moerland. Kantelberg linkt dit bericht aan een rapport van de NPO, waarin het gaat over diversiteit. Had de nieuwe hoofdredacteur een vrouw moeten zijn?

Tot slot hebben we het over Zinhi Özdil. Het kamerlid van GroenLinks gaf vorige week zijn zetel op, omdat hij het leenstel voor studenten niet steunde en daarmee afweek van de mening van de fractie.

Gisteren was zijn officiële afscheid van de kamer en Kadija Arib, de voorzitter, las een afscheidsbrief van Özdil voor. En die brief was een parodie op de brief die Klaver had gestuurd naar de leden van Groen Links waarin hij het vertrek van Özdil bekend maakte. Is het sterk van Özdil om het op deze manier aan te pakken? Hoe komt het dat er zo veel aandacht is voor deze zaak?