appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Podcast van Het Mediaforum, de dagelijkse mediarubriek in het programma Spraakmakers.

Lotte Jensen: “Dit is de presidentskandidaat en Biden is de Running mate”

donderdag 13 augustus 2020, 14:05 uur

Kamala Harris is door Joe Biden gekozen als zijn vicepresident. Wat was de overweging bij de keuze van Biden en heeft hij de juiste keus gemaakt? Er doet een theorie de ronde dat de presidentskandidaat tijdens zijn termijn zou stoppen vanwege ‘gezondheidsproblemen’. Is dit een reëele optie?

Aan tafel zitten Jan-Kees Emmer, Ingrid Spijkers en Spraakmaker Lotte Jensen.

Het Mediamoment van Spijkers ging over Diederik Gommers die aan tafel zat bij op1. Hij deed daar nogmaals een oproep om samen op te treden tegen corona. Spijkers vroeg zich af hoe dat in zijn werk gaat nu de verkiezingstijd eraan komt. Kunnen we het volk verenigen wanneer kamerleden niet achter elkaar staan? Wat is de rol van de politici? Wat zijn de grenzen aan solidariteit?

Verder bespreken we de column van Pieter Waterdrinker in de Telegraaf. Waterdrinker is Rusland correspondent ziet een trend van freelancers die onverzekerd op reis gaan. Waterdrinker pleit ervoor om deze mensen te verzekeren. Wat zijn de risico’s voor journalisten in het buitenland? Of verlaagt dit de drempelwaarde voor onervaren freelancers om op pad te gaan?

Het coronadebat in de Tweede Kamer verliep nogal tumultueus. Wilders stelde dat coalitie-Kamerleden en masse waren weggerend omdat ze zich niet wilden uitspreken over de salarissen in de zorg. Er waren niet genoeg Kamerleden aanwezig om een hoofdelijke stemming te laten plaatsvinden. Echter, er is meer tijd nodig om een hoofdelijke stemming te laten plaatsvinden. Nu blijft het beeld dat Wilders heeft geschetst, van rennende Kamerleden hangen. Terecht of speelt Wilders een tactisch spel?

Verslaggevers van BBC en Sky News hebben veel kritiek gekregen omdat ze vluchtelingen in bootjes zijn gaan filmen. De verslaggeefster is van aristocratische afkomst waardoor de kloof tussen haar en de vluchtelingen nog groter werd. Is de kritiek op deze vorm van verslaggeving terecht?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1