Het Mediaforum
KRO-NCRV

Sjirk Kuijper: “Dat is het spelletje dat nu tussen Rutte en Kaag wordt gespeeld”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Sjirk Kuijper: “Dat is het spelletje dat nu tussen Rutte en Kaag wordt gespeeld”

vr 13 augustus 2021

Aan tafel zitten Sjirk Kuijper, Elger van der Wel en Spraakmaker Eric Corton.

Kuijpers mediamoment gaat over Lars uit Glanerbrug. Hij zat met gelakte nagels achter de kassa en werd daar op aangesproken. Daarop besloot hij ontslag te nemen. Zijn klachten over het uiterlijk nog van deze tijd? En wat zouden onze gasten doen als dit hen overkwam? En wat zou een werkgever moeten doen als er klachten komen over het personeel?

Het mediamoment van Van der Wel gaat over een overname in gifjes-land. De animaties of filmpjes die je kan gebruiken in gesprekken op Whatsapp. Facebook is op de vingers getikt maar worden ze echt te machtig van deze overname? Hoe gaan toezichthouders om met dit soort zaken? En hoe zit dit bij de Nederlandse mediabedrijven?

En nieuws van de formatietafel. VVD en D66 zijn inmiddels zo ver met het schrijven van hun "document op hoofdlijnen", dat er begin volgende week meer duidelijkheid over komt. Ondertussen weet de Telegraaf het al zeker 'De Deur is dicht voor links duo' kopt de krant. Hoe kan de krant dat nu al zo zeker weten? En hoe gaat zo'n formatieweek op het binnenhof voor journalisten? Als het uiteindelijk een verlenging wordt van het vorige kabinet, waarom het zo lang heeft moeten duren?

Alberto Stegeman mag een aflevering van Undercover in Nederland niet uitzenden. Volgens de rechter was er sprake van uitlokking en zou de uitzending onherstelbare schade aanrichten voor de paardenhouder waar de uitzending over gaat. Het programma zou te ver zijn gegaan met een medewerker die gereageerd heeft op die vacature. Is er wel sprake van een misstand of zit er nu zo veel werk in de uitzending dat zij niet meer terug kunnen? En hoe ver mag je gaan om een misstand aan het licht te krijgen? En gaan we die uitzending alsnog zien?