Het Mediaforum
KRO-NCRV

Ingrid Spijkers: ‘’Ik kan me voorstellen dat er over het uitzenden vanuit Rotterdam flink is gediscussieerd’’  

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Ingrid Spijkers: ‘’Ik kan me voorstellen dat er over het uitzenden vanuit Rotterdam flink is gediscussieerd’’  

do 20 mei 2021

Aan tafel zitten Ingrid Spijkers, Paul Jansen en Spraakmaker Mark Tuitert. 

Het mediamoment van Jansen gaat over Sotheby’s, ze gaan kunst van vrouwelijke kunstenaars veilen, meldt de Volkskrant. Jansen valt op dat identiteitspolitiek enorm speelt in de culturele sector, en daar haakt Sotheby’s bij aan. Wat viel hem nog meer op aan deze kwestie? 

Het mediamoment van Spijkers gaat over de aandacht voor het Songfestival aan de talkshowtafels. Spijkers vindt de overvloed iets te veel van het goede en vraagt zich af of er ook nog wat anders in de wereld gebeurt, aangezien veel talkshows nu gevestigd zijn in Rotterdam. ‘’Ik kan me voorstellen dat hier is over gediscussieerd’’, aldus Spijkers. Ziet Jansen dit ook zo?

Verder komt de gewapende overval van gister in Broek en Waterland ter sprake. Vanuit alle cameraperspectieven konden we meekijken hoe overvallers aan de politie probeerden te ontsnappen. Hoe hebben de forumleden hierna gekeken? En wat doe je wel en niet als journalist in zo’n situatie?


Tot slot komt Ans Boersma aan bod, ze krijgt een schadevergoeding omdat het Nederlandse Openbaar Ministerie te vroeg heeft gehandeld, vandaag staat ze terecht op verdenking van valsheid in geschrifte. Is deze schadevergoeding volgens de forumleden terecht?