Het Mediaforum
KRO-NCRV

Römer: “Op deze manier zijn alle bestuurders en BN’ers loslopend wild geworden”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Römer: “Op deze manier zijn alle bestuurders en BN’ers loslopend wild geworden”

do 2 mei 2019

Het Mediamoment van Paul Römer is dat Powned hoger beroep tegen Onno Hoes wint. Een tijd geleden veelbesproken in de media en nu is er een uitspraak. Hoe zit het met de journalistieke vrijheid versus de privé levenssfeer?

Aan tafel zitten Paul Römer, Klaske Tameling en Spraakmaker Herman Bolhaar.

Ook hebben we het over Matthijs van Nieuwkerk. De mediadirecteur van BNNVARA, Gert-Jan Hox, wil dat Matthijs van Nieuwkerk meer mag blijven verdienen dan de Balkenende-norm. In het AD pleit Hox voor een uitzondering voor van Nieuwkerk. Het contract van Matthijs loopt volgend jaar af en dan moet hij terug naar het ministerssalaris. Hox is bang dat van Nieuwkerk dan een commerciële zender vertrekt. Hoe erg zou het zijn als hij vertrekt? En hoe ver zou je moeten gaan om hem te houden?

Verder hebben we het over de F-side, de harde kern van Ajax-supporters. Zij hebben journalisten bedreigd op hun website. De pers is vanaf nu aangeschoten wild, staat er. Het punt is dat veel Ajax-supporters niet in beeld willen, omdat ze bijvoorbeeld geen verlof hebben gekregen op hun werk, maar wel naar Engeland zijn afgereisd voor de wedstrijd tegen Tottenham. “Oprotten met jullie cameraatjes. Jullie zijn vanaf nu aangeschoten wild.” Dit stond op de site. Is inmiddels weggehaald. Hoe serieus moet zo’n dreigement genomen worden?

Tot slot bespreken we een Instagram-project. Sinds gistermiddag is dat Israelisch project te volgen. In dit project wordt op een moderne manier verteld hoe het leven van een meisje eruit ziet tijdens de Holocaust. Wat als deze Eva toen al een smartphone had gehad en via Instagram te volgen zou zijn hoe haar laatste dagen verliepen? Is dit een goede manier om zo’n verhaal te vertellen?