appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Podcast van Het Mediaforum, de dagelijkse mediarubriek in het programma Spraakmakers.

Arno Kantelberg: “Mijn humeur hangt daar toch mee samen”

woensdag 5 augustus 2020, 14:33 uur

Kantelberg heeft het over hoe de verslaggeving over de coronabesmettingen wordt gebracht. Morgenavond is er weer een persconferentie over corona. Het aantal besmettingen is bijna verdubbeld en er wordt veel ingezoomd op mensen die de maatregelen aan hun laars lappen. Zien we het te somber in? Wanneer spreken we van de tweede golf?

In het Mediamoment van Kantelberg nemen we de Murdoch familie onder de loep. Rupert Murdoch is opgestapt uit het bedrijf van zijn vader. De zoon van Dr. Evil werd altijd gezien als linkser dan zijn vader, zijn broer werd daarom altijd gezien als de logische opvolger in het bedrijf. Wat gebeurt er achter de schermen bij dit koningsdrama?

In Beirut heeft een explosie plaatsgevonden door een grote hoeveelheid ammoniumnitraat die opgeslagen zat. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is van de ramp is maar er komt wel een grote stroom aan filmpjes, tweets en Facebook binnen. Wat krijgen we voor informatie binnen en hoe kunnen we die beoordelen? Moeten we eigenlijk wel speculeren naar wat er gebeurd is?

Aan tafel zitten Arno Kantelberg, Elger van der Wel en Spraakmaker Hans Spekman.

Het Mediamoment van Elger gaat over Trump die een journalist tegenover zich had zich die zich niet makkelijk liet afschepen. Journalisten die de mening van Trump niet delen, zijn doorgaans niet welkom. Hoe is deze man er tussendoor gekomen? Zijn we inmiddels gewend geraakt aan hoe Trump de media behandelt?

We besluiten het Mediaforum met Jan Beuving van het Taalteam.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1