Het Mediaforum
KRO-NCRV

Sandrina Hadderingh: ‘’Er is geen achtuurjournaal meer zonder een plopkap van een regionale omroep’’

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Sandrina Hadderingh: ‘’Er is geen achtuurjournaal meer zonder een plopkap van een regionale omroep’’

do 1 april 2021

Aan tafel zitten Sandrina Hadderingh, Renzo Veenstra en Spraakmaker Marjolein Moorman. 

Het mediamoment van Veenstra gaat over Henk Krol die gisteravond aanschoof bij BEAU om het te hebben over de discussie rondom Pieter Omtzigt. Krol liet doorschijnen dat hij blij was om daar geen deel van uit te maken. ‘’Dit is toch werkelijk exemplarisch voor wat er op dit moment in de politiek aan de hand is. En voor het gevoel wat mensen hebben aan de politiek,’’ aldus Veenstra. 

Het mediamoment van Hadderingh gaat over ‘De koepel van vrijheid’, een nieuw project van Omroep Gelderland waarvoor ze jongeren 72 hebben ‘opgesloten’ in de koepelgevangenis in Arnhem. Met als doel om met ze in gesprek te komen over hun betekenis van vrijheid. ‘’Wat ik er zo mooi aan vind, is dat je jongeren hun levensverhaal ziet vertellen en écht hun diepste gevoelens aan elkaar prijsgeven’’, aldus een enthousiaste Hadderingh. Is het opsluiten nodig om tot deze verhalen te komen? 

Verder komen de 69 nieuwe Kamerleden die gisteren geïnstalleerd zijn ter sprake. De eerste zwarte vrouwelijke fractievoorzitter, de eerste vrouw met hoofddoek, de eerste transgender vrouw. Nog niet eerder was de tweede kamer zo divers. Of toch niet? Hoe kijken de forumleden hierna? En hoe zit het met de volksvertegenwoordigers van Gelderland en Brabant? 

Tot slot komt het coronanieuws in de regio aan bod. Hoe staat het daarmee in Gelderland en Brabant? En wat is het belang van regionaal nieuws bij coronaverslaggeving? De samenwerking met het landelijke nieuws loopt in ieder geval bij beide erg soepel: ‘’Er is geen achtuurjournaal meer zonder een plopkap van een regionale omroep’’, aldus Hadderingh.