Het Mediaforum
KRO-NCRV

“Er moet een beetje suspense gebracht worden in de wetenschapsjournalistiek”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. “Er moet een beetje suspense gebracht worden in de wetenschapsjournalistiek”

do 11 april 2019

We hebben het over de foto van het zwarte gat die gisteren gepubliceerd werd. Dat ze bestonden werd al vermoed door Einstein en Hawkins, maar nu zijn wetenschappers er in geslaagd het aan te tonen. Een doorbraak die door wetenschappers gelijk wordt gesteld aan de landing op de maan. Vinden onze mediakenners dit fascinerend? Wat vinden ze van de manier waarop het nieuws gebracht wordt? Gijs Groenteman vindt dat er een beetje meer suspense in de wetenschapsjournalistiek gebracht moet worden!

Aan tafel zitten Wouter de Winther, Gijs Groenteman en Spraakmaker Tom de Bruijn.

Ook hebben we het over voetbal. Winst zat er gisteren niet in, maar Ajax wist zich in de eerste kwartfinale van de Champions League tegen Juventus goed staande te houden. Wat viel op aan de krantenkoppen? Zijn de kranten objectief?

Tot slot hebben we het over Vrij Nederland. Het blad zou volgens NRC-Handelsblad zijn gehele schrijvende redactie willen ontslaan. Volgens de krant zou alleen hoofdredacteur Ward Wijndelts blijven zitten met twee ondersteunende krachten. Zou Vrij Nederland nu niet meer openheid van zaken moeten geven? Hebben onze media-experts er vertrouwen in dat er nu wel een plan ligt dat het blad overeind kan houden?