Het Mediaforum
KRO-NCRV

Roos Schlikker: “ik ben een sociale schijterd”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Roos Schlikker: “ik ben een sociale schijterd”

do 4 april 2019

We hebben het over een nieuwe functie van Whatsapp: je kunt namelijk zelf bepalen of je toegevoegd wil worden aan een groepschat of niet. Voor sommige mensen gaat de vlag uit, maar anderen hebben er dan weer minder last van. Wij bespreken het!

Aan tafel zitten Margriet Brandsma, Roos Schlikker en Spraakmaker Ineke Sluiter.

Ook hebben we het over Minister Sander Dekker voor rechtsbescherming. Hij werd gisteren ondervraagd over hoe het mogelijk is geweest dat Michael P, de moordenaar van Anne Faber, zoveel vrijheden had en dat zijn behandelaren niet op de hoogte waren van de verkrachtingen. Vooraf werd gezegd dat het debat vooral over de inhoud moest gaan. Ook de familie zat op de tribune. Heeft dit invloed gehad op het debat? Tijdens het debat werden ook een aantal vergrijpen in detail uitgelegd. Hoe moet je hier journalistiek mee omgaan? Uitzenden, of juist niet herhalen? Het debat was immers gewoon openbaar te volgen.

Tot slot bespreken we de beïnvloeding van de Murdoch familie op verkiezingen en democratie. De New York Times heeft zes maanden lang onderzoek gedaan naar de familie Murdoch. Met 150 interviews op verschillende continenten probeerde de Times duidelijk te maken hoe het mediaconcern van Rupert Murdoch werkt en hoe het grote invloed heeft op verkiezingen en de politiek in Engeland, Australië en Amerika waar het FOX News onder zich heeft. Hoe erg is het als een grote partij zo veel invloed heeft? Ook werkt het onderzoek wat jaloezie op mij onze mediakenners; een half jaar lang besteden aan onderzoeksjournalistiek!