Het Mediaforum
KRO-NCRV

Jan-Kees Emmer: “Het was nooit echt kritisch, maar Larry King kreeg ze wel aan de praat”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Jan-Kees Emmer: “Het was nooit echt kritisch, maar Larry King kreeg ze wel aan de praat”

ma 25 januari 2021

Aan tafel zitten Jan-Kees Emmer, Elger van der Wel en Spraakmaker Sjarel Ex.

Emmer wil in zijn mediamoment stilstaan bij het overlijden van Larry King. Hij stond niet bekend om de meest scherpe en diepgravende interviews. Waar zat de kracht in?

Voor het mediamoment van Van der Wel kijken we naar social media en hoe het ook daar tekeer ging dit weekend. Wat is het grootste probleem? Moeten sociale media bedrijven ingrijpen, of is moderatie niet de oplossing?

De rellen van gisteravond blijken ook een mooie aanleiding om, via diezelfde sociale media, politieke campagne te voeren. Terwijl partijleiders als Jesse Klaver en Geert Wilders de rellen veroordeelden, wezen ze ook met een beschuldigende vinger naar elkaar. Is het goed dat politici zich uitspreken, of is het gewoon campagnetijd?

De Volkskrant publiceerde dit weekend een uitgebreid inkijkje in de werkwijze van het zo gesloten OMT. Journalist Willem Feenstra volgde een jaar lang vijf OMT-leden, onder wie Jan Kluytmans, Marion Koopmans en Diederik Gommers. De leden praten openlijk over hun twijfels, problemen en worstelingen met hun rol in de schijnwerpers. Wat vonden onze mediakenners er van? Van der Wel: “Het geeft een heel goed inkijkje en ik ben blij met de vorm die ze hebben gekozen”.

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Frank van Pamelen.