Het Mediaforum
KRO-NCRV

Dieuwertje Kuipers: ‘’Politici zijn heel erg bewust zijn van hoe onze agenda als journalisten in elkaar zit’’

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Dieuwertje Kuipers: ‘’Politici zijn heel erg bewust zijn van hoe onze agenda als journalisten in elkaar zit’’

vr 11 december 2020

Aan tafel zitten Dieuwertje Kuipers en Stéphane Alonso en Spraakmaker Martine Gosselink.

Het mediamoment van Alonso gaat over de twee Russen die gister het land zijn uitgezet wegens spionage. ‘’Het feit dat het AIVD hiermee naar buiten komt is bijzonder, maar het duidt ook op een groter probleem’’, aldus Alonso.

Kuipers wil voor haar mediamoment stilstaan bij de timing van Hugo de Jonge. Rond 21.00 uur kwam het nieuws naar buiten dat hij aftreed als lijsttrekker van het CDA. ‘’Ik vermoed dat ze hem hierin enigszins gespaard hebben, om niet volledig het nieuws te domineren. Hierdoor zie je ook dat politici heel erg bewust zijn van hoe onze agenda als journalisten in elkaar zit.’’ Volgens Alonso is timing het woord van de week, wat viel hem nog meer op aan deze week?

Verder wordt de consternatie bij D66 in Den Haag besproken. Via een anonieme brief werd gisteren bekend dat er een invloedrijke partijbestuurder beschuldigd wordt van stalking. Partijleider Sigrid Kaag heeft aangegeven meteen een onderzoek in te stellen. Hoe kijken de forumleden hierna? En wat viel Kuipers op aan de berichtgeving hiervan?