Het Mediaforum
KRO-NCRV

Roos Schlikker over het interview met Baudet: “Je denkt een beetje dat je naar Koefnoen zit te kijken”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Roos Schlikker over het interview met Baudet: “Je denkt een beetje dat je naar Koefnoen zit te kijken”

wo 2 december 2020

Aan tafel zitten Kees Boonman, Roos Schlikker en Spraakmaker Marjon Olfers.

Het mediamoment van Schlikker is een podcasttip: ‘Een dik uur Ischa op de radio’, gepresenteerd door Anton de Goede. Waarom zou iedere journalist dit moeten luisteren volgens Schlikker?

Boonman slaat regelmatig het Nederlands Dagblad open, omdat ze daar de christelijke ministers met veel belangstelling volgen. Boonman werd enthousiast van de plannen van minister Arie Slob van Media. Hij gaat op een rij zetten hoe dagbladen in Nederland in de toekomst ondersteund kunnen worden. ChristenUnie-Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf stelt voor om onder andere de BTW te schrappen en de bezorging te subsidiëren. Wat vinden onze mediakenners van dit plan?

“Als het meezit begint vanaf 4 januari het vaccineren tegen het coronavirus”. Een trotse Hugo de Jonge sprak van een fase van hoop en nieuw perspectief, maar nog geen uur later verscheen een kritisch stuk van Investico en Trouw waarin een voormalig hoofdinspecteur Gezondheidszorg de vaccinatieplannen openlijk in twijfel trekt. Olfers: “Hij zal dit niet voor niets zeggen, want hij weet hoe groot het afbreukrisico is als ie het wéér niet waarmaakt”. Er was direct meer kritiek en twijfel. In plaats van gejuich werd de aankondiging dus vooral ook met kritiek beantwoord. Had de boodschap op een andere manier gebracht moeten worden?

Een ‘opmerkelijk’ interview met Thierry Baudet, zoals de Telegraaf kopt bij het interview bij zijn terugkeer in de Tweede Kamer. Baudet is afgezet als voorzitter en een royement hangt hem boven het hoofd... De zware weken lijken ook z’n tol te eisen bij de normaal zo zelfverzekerde Baudet. Pim Sedee doet het interview. Zou Baudet ook niet tegen zichzelf in bescherming genomen moeten worden na zo’n week?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Jan Beuving.