Het Mediaforum
KRO-NCRV

Angela de Jong: overal is over nagedacht, maar hierover niet

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Angela de Jong: overal is over nagedacht, maar hierover niet

di 12 maart 2019

Dit weekend plaatste D66-fractievoorzitter Rob Jetten al een foto van zichzelf voor de energiecentrale Hemweg in Amsterdam. Vandaag plaatst de Telegraaf dezelfde foto op de voorkant van de krant. Jetten staat voor een poster waarop staat ‘wij halen hem weg’ wijzend en met de duim omhoog naar de centrale. De kop van de Telegraaf is: ‘Woede over provocatie Jetten bij Hemcentrale, lachen na ontslagen’. Over alles lijkt nagedacht bij de foto van Rob Jetten voor de energiecentrale Hemweg in Amsterdam, zegt Angela de Jong. "Over de bril, het kapsel, de stropdas en het duimpje." Maar D66 zag de kritiek van de vakbonden en de Telegraaf vandaag niet aankomen, aldus De Jong: "Ze hebben hier niet goed over nagedacht."

Aan tafel zitten Nikki Sterkenburg, Angela de Jong en Spraakmaker Marco Roelofs.

Gisteren bundelden Jeroen Pauw en Eva Jinek de krachten weer. Twee jaar geleden deden ze dit ook voor de Tweede-Kamer verkiezingen. Gisteravond was de start van de provinciale verkiezingsuitzendingen van Pauw en Jinek. Hoe gaat een landelijk programma, met een “randstedelijke blik” dit programma nieuws over de provinciale verkiezingen brengen?

Tot slot hebben we het over nepaccounts. In Trouw staat vandaag een artikel over nepnieuws en nepaccounts. Minister Kajsa Ollongren van binnenlandse zaken begint namelijk met een online campagne voor meer mediawijsheid. Hebben wij mediawijsheid nodig voor nepnieuws in Nederland?