Het Mediaforum
KRO-NCRV

Hella Hueck: “Moeten we niet een soort paspoortplicht aanvragen voor sociale media?”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Hella Hueck: “Moeten we niet een soort paspoortplicht aanvragen voor sociale media?”

do 17 september 2020

Hueck heeft het over drie prominente leden van het OMT die hebben aangegeven dat ze niet meer zullen reageren op agressieve tweets. Zij kregen teveel haatreacties binnenHueck vraagt zich af of het niet helpt om mensen te registreren, dat je in ieder geval weet wie de haatzaaiers zijn. Is er teveel ruimte voor nepaccounts en bots op internet? Mogen de OMT-leden dit soort reacties negeren of gaat dit ten koste van de informatievoorziening?

Aan tafel zitten Hella Hueck en Marc Chavannes en Spraakmaker Hans Aarsman.

Voor het Mediamoment van Marc Chavannes gaan we naar een betoog van Rob Wijnberg. Hij stelt dat de VS niet langer als een democratie kan worden gezien. Het is nu een ‘kleptocratie’, waarin Trump met zijn bedrijven steelt van de Amerikaanse burger. De verkiezingen zijn niet meer open, minderheden worden benadeeld bij het stemmen en je moet honderden miljoenen inbrengen om je kandidaat te kunnen stellen. Mag dit nog als nieuws worden gemeld of zijn we inmiddels gewend aan de leugens van Trump? Of is de VS té invloedrijk om te negeren?

De intocht van Sinterklaas gaat door, zonder publiek en in het geheim. Waarom heeft men ervoor gekozen om de locatie geheim te willen houden en dit vervolgens erbij te zeggen? Inspireert dit mensen niet juist om detective te gaan spelen, op zoek naar Sinterklaas? En hoe zullen de pieten omgaan met de 1,5 meter maatregel op de boot?

De algemene politieke beschouwingen zijn smullen voor alle politieke dieren. Welke onderwerpen komen aan bod? Willen we een sterke staat of moet de overheid in staat zijn om zelf aanbestedingen te doen? En hoe hebben politici zich geprofileerd de afgelopen tijd?