Het Mediaforum
KRO-NCRV

Arjen Lubach: “Hoe moeilijk is het om iemand uit te schakelen?”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Arjen Lubach: “Hoe moeilijk is het om iemand uit te schakelen?”

vr 21 augustus 2020

Lubach heeft het over Navalny, die is vergiftigd. Hij staat bekend als de grootste tegenstander van president Putin. Het is niet de eerste keer dat iemand de rekening krijgt gepresenteerd van kritiek hebben op de Russische regering. In Omsk wordt Navalny verpleegd, nadat hij mogelijk is vergiftigd. Het nieuws blijft zich ontwikkelen als een spionagethriller. Er was veel beeldmateriaal, we hoorden Navalny kreunen van de pijn en we zagen hem op een brancard naar de ambulance worden gebracht. Hij leeft nog, maar ligt wel in coma. Wat is de rol van Putin, en wat weten we nog niet?

Aan tafel zitten Thomas Muntz en Zoë Papaikonomou en Spraakmaker Arjen Lubach.

Het Mediamoment van Papaikonomou ging over een essay in Vrij Nederland van Frederike Geerdink.

Met Muntz bespreken we de arrestatie van Steve Bannon, adviseur van Trump. Hij zou onder valse voorwendselen meer dan 21 miljoen euro via internet hebben opgehaald voor de aanleg van een muur aan de zuidelijk grens van de Verenigde Staten. Dit is weer een voorbeeld uit de politieke zwendel van het tijdperk Trump. Wat maakt deze arrestatie juist opvallend? Wat voor soort politici scharen zich achter Trump?

Tijdens de coronacrisis hebben 50 anonieme twitteraccounts nepnieuws verspreid. Dit zijn de zogenaamde ‘trollen’, accounts die de maatschappij willen ontwrichten. Dit heeft onderzoek van Pointer uitgewezen. Waarom doen zij dit?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Lennart van Dijk.