Het Mediaforum
KRO-NCRV

Charles Groenhuijsen: “Ik heb nog niet één keer adem gehaald en de eerste tweets vliegen al langs ons heen”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Charles Groenhuijsen: “Ik heb nog niet één keer adem gehaald en de eerste tweets vliegen al langs ons heen”

do 30 april 2020

Aan tafel zitten Catherine Keyl, Charles Groenhuijsen en Spraakmaker Paul Depla.

We spreken met Lars Geerts die in Den Haag de technische briefing volgt. Hij praat ons bij over de stand van zaken.

Vindt er een verschuiving plaats bij programma’s? Probeert men meer een afwisseling te maken van corona-onderwerpen en niet-corona-onderwerpen? Hoe doen ze dit bijvoorbeeld bij Op1? Eén van de presentatoren, Groenhuijsen, vertelt. De informatiebehoefte blijft groot, we weten eigenlijk weinig, maar Depla ziet wel een behoefte aan “stellige uitspraken”. Volgens Depla moet je voorzichtig zijn met uitspraken doen als je er weinig over weet. Hoe bepaal je wie je aan het woord laat als expert en wie niet?

Het mediamoment van Keyl gaat over de Netflix serie Unorthodox. Wat vindt zij zo goed aan deze serie? Heeft deze tip nog een link met haar Joodse achtergrond, waar ze twee dagen geleden in de Volkskrant een artikel over gaf?

Groenhuijsen wil stilstaan bij de vermeend seksueel wangedrag van presidentskandidaat Joe Biden met Tara Reade -die vroeger voor Biden werkte-, naar aanleiding van een stuk in ‘The Washington Post’. De krant zegt in een opiniestuk dat Biden er open over moet zijn. Waarom doet hij dat niet? Ook tussen Fox News en Trump zijn spanningen. Zijn er verhoudingen aan het verschuiven in het Amerikaanse medialandschap?