Het Mediaforum
KRO-NCRV

Renzo Veenstra: “Ik word een beetje moe van de meningenmaatschappij waarin dingen zo uitvergroot moeten worden”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Renzo Veenstra: “Ik word een beetje moe van de meningenmaatschappij waarin dingen zo uitvergroot moeten worden”

di 14 april 2020

Aan tafel zitten Barbara Barend, Renzo Veenstra en Spraakmaker Boris van der Ham.

Het mediamoment van Veenstra gaat over Donald Trump. Trump deelde op Twitter een bericht waarin werd gevraagd om het ontslag van Fauci, de belangrijkste coronadeskundige van de Verenigde Staten. Dat vond Veenstra nogal opmerkelijk. Waarom?

Het mediamoment van Barend gaat over Edith Bosch. Zij heeft corona en heeft haar verhaal gedeeld om mensen te inspireren. Volgens Barend laat dit weer zien dat iedereen corona kan krijgen, ook heel fitte mensen. Is het beeld gekanteld, dat niet enkel zwakkere ouderen corona krijgen?

Dit weekend werd een homokoppel lastiggevallen op straat. In de media was hier veel om te doen. Zowel het koppel als de belagers filmen het gebeuren en delen dit op social media. Had dit voorval zonder video ook zo veel aandacht gekregen? Hoe bepalend is de aanwezigheid van een camera? De belager heeft zichzelf bij de politie gemeld en meegewerkt aan een vlog. Was dit puur om zijn straatje schoon te vegen? Barend heeft een passende straf bedacht die ze toelicht.

Ophef over de woorden van Arno Vermeulen (chef voetbal NOS), die zondag in Studio Sport te keer ging tegen John Jorritsma, de burgemeester van Eindhoven. Jorritsma wil voorlopig geen voetbalwedstrijden in zijn stad laten spelen, zo liet hij vorige week in felle bewoording weten. En dat schoot Arno Vermeulen in het verkeerde keelgat. Heeft Jorritsma voor zijn beurt gesproken? Of heeft de KNVB te vroeg gepraat over eventueel hervatten van de competitie? Is de discussie te veel door emotie geleid? Volgens Barend zijn we “overal eensgezind,behalve in het voetbal”.