Het Mediaforum
KRO-NCRV

Jan Slagter: “Ik wil iedere dag aan iedereen doorgeven: waar ik ben, wat ik gedaan heb – het interesseert me geen bal”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Jan Slagter: “Ik wil iedere dag aan iedereen doorgeven: waar ik ben, wat ik gedaan heb – het interesseert me geen bal”

wo 8 april 2020

Aan tafel zitten Jan Slagter, Sandrina Hadderingh en Spraakmaker Marco Zannoni.

Het mediamoment van Slagter gaat over een column van Pieter Klein, de hoofdredacteur van RTL Nieuws. Volgens Slagter laat deze column zien dat journalisten ook af en toe bang zijn. Zouden journalisten en media meer emotie moeten tonen?

Ook hebben we het over de persconferentie van gisteravond van premier Rutte en minister van Volksgezondheid De Jonge. Houd vol, was de boodschap, alleen dan kunnen we uit deze crisis komen. Hoe hebben onze mediakenners naar deze persconferentie gekeken? Hadderingh: “Ik hoopte op licht aan het einde van de tunnel, maar dat perspectief werd niet gegeven”.

Wat opviel was dat Rutte vooral ook complimenten uitdeelde aan de bevolking. Is dit een goede manier? Of moet je ook juist laten horen wat er niet goed gaat?

Wat ook naar voren kwam in de persconferentie is dat in de strijd tegen corona apps ingezet kunnen worden. Hoe zit dat met de privacy en misbruik? Zannoni: “Die garanties tegen misbruik gaan natuurlijk nooit komen, er zal misbruik van gemaakt worden”. En hoe gaat dat als je kijkt naar de digitale vaardigheden van ouderen? Zijn die geholpen met apps? Slagter vertelt hoe Omroep Max hier aandacht aan besteed.

Tot slot: Goed nieuws voor de lokale omroepen en huis-aan-huis-bladen. Het kabinet komt met een steunpakket van 11 miljoen euro om de noodlijdende media te helpen. Wat merkt Hadderingh bij de regionale omroep waar ze hoofdredacteur is? Hoe groot is het belang om lokale omroepen en huis-aan-huis-bladen in stand te houden?