Het Mediaforum
KRO-NCRV

Barbara Barend: “Ik had het zo mooi gevonden als we haar nog één keer in het zonnetje zouden zetten, waar ze zelf bij is”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Barbara Barend: “Ik had het zo mooi gevonden als we haar nog één keer in het zonnetje zouden zetten, waar ze zelf bij is”

do 19 december 2019

We hebben het over het Sportgala 2019. Gisteravond was namelijk deze feestelijke avond voor de sporters, uitgezonden door de NOS in samenwerking met NOC-NSF op NPO 1. Barbara Barend was erbij en vertelt hoe het was, maar ook wat ze eigenlijk miste. Volgens haar had Bibian Mentel extra in het zonnetje gezet moeten worden, maar dat gebeurde niet. Wat waren de hoogtepunten van het Sportgala? Een aantal sporten waren afwezig, is dat opvallend? Zijn de aangewezen winnaar terecht?

Aan tafel zitten Barbara Barend, Roos Schlikker en Spraakmaker Philip Freriks.

Ook bereikte ons tijdens het Mediaforum het treurige nieuws dat Jules Deelder is overleden.

Het mediamoment van Roos Schlikker is een moment dat haar opviel tijdens de boerenprotesten gisteren. Een verslaggever van de NOS kreeg namelijk, tijdens zijn verslaggeving, stickers met ‘fake news’ op zijn schouders geplakt. Schlikker windt zich hier over op en zegt “het is geen kleuterschool, kom op zeg”.

Wie niet naar het Sportgala keek, kon op Net 5 terecht bij de laatste aflevering van Ladies Night van dit seizoen. Dat deden maar 181.000 mensen, veel minder dan gehoopt. Waarom zouden de kijkcijfers tegenvallen? Kijken mensen nog wel lineair tv, of is het voornamelijk on demand? Het Sociaal Cultureel Planbureau publiceerde vandaag cijfers.