Het Mediaforum
KRO-NCRV

Bero Beyer: “Mensen als circusvermaak voor de camera hijsen, voltanken met alcohol en duwen totdat er wat gebeurt, daar beleeft niemand een pleasure aan”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Bero Beyer: “Mensen als circusvermaak voor de camera hijsen, voltanken met alcohol en duwen totdat er wat gebeurt, daar beleeft niemand een pleasure aan”

wo 27 november 2019

We hebben het over het nieuws van RTL. RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst is zich naar eigen zeggen ‘rot geschrokken’ na gesprekken met kandidaten van reality programma De Villa. Dat programma is van de buis gehaald en de zender stopt ook met het populaire Temptation Island en Love Island. Is dit een goede maatregel van Van der Vorst? Sjirk Kuijper vindt “wonderlijk dat men 20 jaar na de doorbraak van reality tv tot dit soort inzichten komt”. Wat zijn de financiële gevolgen van de beslissing van RTL? Wat gaat er nu gebeuren?

Aan tafel zitten Sjirk Kuijper, Arjen Fortuin en Spraakmaker Bero Beyer.

Ook bespreken we de Mediamomenten van Fortuin en Kuijper. Fortuin wil het hebben over een tweet van collega Tom-Jan Meeus, over het tijdstip van het debat in de Tweede Kamer vanavond. Volgens Meeus is dit een ‘ongewenste en gevaarlijke trend’. Waarom? En wat verwachten onze gasten van het debat van vanavond?

Het Mediamoment van Kuijper gaat over een interview met Paul Jansen van de Telegraaf. In het interview gaat het over de toename van digitale abonnementen. Ook zijn er nog maar weinig goedkope proefabonnementen. Is dit een goede ontwikkeling? Kuijper zegt: “Journalistiek is niet gratis, daar moet je voor betalen”.