Het Mediaforum
KRO-NCRV

Charles Groenhuijsen: “De goeie ouwe tijd hebben we vooral te danken aan een slecht geheugen”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Charles Groenhuijsen: “De goeie ouwe tijd hebben we vooral te danken aan een slecht geheugen”

ma 25 november 2019

Een nieuwe omroep voor mensen die zich ongehoord voelen bij de NPO. Dat willen onder andere Arnold Karskens, Haye van der Heyden, Joost Niemöller en ex-VVD politica Ybeltje Berckmoes. Het doel is onderwerpen te behandelen bij de publieke omroep die nu volgens hen onderbelicht worden; zoals de Zwarte Pietendiscussie, de ‘de zin en onzin’ van klimaatverandering en een kritisch geluid betreffende de Europese Unie. En ook willen ze kritisch berichten over migratie. Voor 31 december hebben ze 50.000 leden nodig. Gaat dit lukken? Is het goed nieuws, een omroep erbij?

Aan tafel zitten Charles Groenhuijsen, Avi Bhikhie en Spraakmaker Ewoud Kieft.

Ook hebben we het over Van Basten. Tijdens een interview zei hij Sieg Heil, een nazigroet, in een weekend waarin op het voetbalveld juist dit weekend een vuist tegen racisme werd gemaakt. Van Basten is inmiddels diep door het stof gegaan en heeft zijn excuses aangeboden. Maar of hij zijn baan als voetbalanalist kan houden, wordt vandaag door Fox beslist. Hoe denken onze gasten hierover? Is het racisme, of gewoon een onhandige grap?

Verder hebben we het over een rapport van een paar dagen geleden. Het blijft Groenhuijsen namelijk bezighouden. Het aantal doden als gevolg van terrorisme is namelijk gedaald. Maar Groenhuijsen vindt dat hier weinig over geschreven wordt. Goed nieuws is geen nieuws? Ondanks dat de aantallen afnemen, wordt de angst in verschillende media gevoed, vindt hij.