Het Mediaforum
KRO-NCRV

Angela de Jong: “Dit is de transfer van het jaar en overschaduwd die van Linda de Mol”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Angela de Jong: “Dit is de transfer van het jaar en overschaduwd die van Linda de Mol”

ma 23 september 2019

We hebben het over de overstap van Jinek van de KRO-NCRV naar RTL. Is het een slimme stap van Jinek? Wie is de gedroomde opvolger? Josten vindt het niet zo erg dat ze de overstap maakt. Waarom niet? Bepaalde programma’s zijn misschien meer geschikt voor de publieke omroep en andere programma’s voor de commerciële zenders. Hoe denken onze gasten daar over? Zou het verstandig zijn als de NPO meer geld uittrekt om bepaalde presentatoren bij zich te houden?

Aan tafel zitten Angela de Jong, Marc Josten en Spraakmaker Ed Nijpels.

Ook hebben we het over het mediamoment van Josten: een antwoord van minister Bruins op een vraag gisteren in WNL op Zondag. Het kabinet wil miljoenen uittrekken voor de Formule 1. Josten soort zich aan de uitspraken die minister Bruins dar over deed. Josten zegt: “Het is alsof je een anti-rookbeleid wil promoten en je zit met een peuk in je bek”.

Tot slot: morgen gaat het Marengo-proces in de extra-beveiligde zaal van de rechtbank op Schiphol verder, maar publiek en pers zijn niet langer welkom. Dat is vanwege veiligheidsredenen, aldus het persbericht van de Rechtbank van Amsterdam en het OM. Op de vraag of het een goede zaak is dat de pers niet meer welkom is, antwoordde minister Grapperhaus van Justitie gisteren in Buitenhof. Wat vinden onze mediakenners van zijn reactie? Is dit een nieuwe koers van het OM waarin de deuren vaker gesloten blijven? Moeten we als journalisten standvastig blijven en dit aanvechten?