Het Mediaforum
KRO-NCRV

Leonard Ornstein: “We moeten een beetje normaler worden in media-omgang met elkaar”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Leonard Ornstein: “We moeten een beetje normaler worden in media-omgang met elkaar”

ma 19 augustus 2019

We hebben het over het Mediamoment van Leonard Ornstein. In de Volkskrant staat dit weekend de laatste column van René Cuperus. Hij zegt: het debat in Nederland loopt uit de hand. Volgens Ornstein gaat het in dat debat om de argumenten en de feiten. Hij ziet te vaak enkel scheldpartijen. Gijs Groenteman zegt dat deze ontwikkeling niet meer terug te draaien is.

Aan tafel zitten Leonard Ornstein, Gijs Groenteman en Spraakmaker David Endt.

Ook hebben we het over het Mediamoment van Groenteman, namelijk het interview dat de ouders van Roelf B. dit weekend aan de Volkskrant gaven. Roelf B. werd gepakt toen hij op een Hongaars muziekfestival drugs aan het verhandelen was. Groenteman vindt dit een interview in het genre “we vertellen één keer ons verhaal”. Hoe ga je daar als ouder mee om, als je kind plotseling op deze manier in het nieuws komt? Is het verstandig om een media-adviseur in de arm te nemen in dit soort situaties?

Ook hebben we het over een opmerkelijke foto in de Telegraaf. Oud-Forum voor Democratie-senator Henk Otten, is door de krant “betrapt” op een Zwols terras waar hij kennelijk snode plannen zou smeden met twee andere senatoren. Is het toevallig dat er juist een fotograaf van De Telegraaf in de buurt was? Andere opvallende kiekjes krijgen van we Markt Rutte, die dit weekend op Lowlands was. Is het slim van hem om daar te zijn en te praten over politiek?

Tot slot hebben we het over Jean Pierre Geleen. Dit weekend schrijft de scheidend Volkskrant-ombudsman: het instituut ombudsman heeft zijn langste tijd gehad. Deze tijd vraagt volgens hem om een andere manier van reageren dan een wekelijks stukje in de krant. Hoe kijken onze mediakenners hier naar?