Het Mediaforum
KRO-NCRV

Klaske Tameling: Gamification is een mooie manier om je publiek bij je te houden

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Klaske Tameling: Gamification is een mooie manier om je publiek bij je te houden

ma 29 juli 2019

We hebben het over het succesvolle (sport)weekend en met name over het WK-Fortnite. De Nederlander Dave Jong, alias Rojo, is tweede geworden. Het viel onze mediakenners op dat men, wanneer het over gamen gaat, vaak in de verdediging schiet. Zo werd er meteen verteld dat één van de deelnemers óók een sociaal leven heeft, naast het gamen. Ook media weet soms nog niet hoe met games om te gaan, maar volgens Klaske Tameling wordt ‘Gamification’ steeds meer gebruikt.

Aan tafel zitten Paul Römer, Klaske Tameling en Spraakmaker Peter van Uhm.

Ook hebben we het over Zomergasten. De eerste aflevering van het zomerprogramma was gisteren op tv te zien, met als eerste gast John van den Heuvel. 647.000 mensen keken naar dit 3 uur durende interview. Onze mediakenners keken ook. Wat viel hen op? Wat was de veelgehoorde kritiek, en werd die gedeeld door de mensen die reageerden via Twitter?

Tot slot hebben we het over de ‘like’ op social media. Instagram is bezig met experimenteren om de like minder belangrijk te maken. Hierover kunnen we vandaag lezen in NRC Next. De like leidt tot ongezonde sociale druk. Is het inderdaad te veel een populariteitswedstrijd is op social media? Paul Römer komt met de wijze les dat je je geluk uit je zelf moet halen en niet aan de waardering die anderen aan jouw leven geven.