Het Mediaforum
KRO-NCRV

Jan Slagter: “Ik dacht: heeft de SGP het ministerie overgenomen?!”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Jan Slagter: “Ik dacht: heeft de SGP het ministerie overgenomen?!”

wo 26 juni 2019

We hebben het over de tweet van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarin stond namelijk “een panty is zeker niet verplicht, maar hangt volgens de etiquette samen met de roklengte en de conditie van de benen”. Door veel mensen werd deze tweet niet positief opgevat. Wie dit ook opviel is directeur van Omroep Max, Jan Slagter. Hoe gaat het er eigenlijk aan toe op de redacties van onze gasten?

Aan tafel zitten Jan Slagter, Gert-Jaap Hoekman en Spraakmaker Kim Putters.

Ook hebben we het over een veelbesproken foto. Het beeld van de verdronken vader en zijn dochtertje aan de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico gaat de wereld rond. Het gaat om migranten uit El Salvador. Ze probeerden vanuit Mexico de rivier Rio Grande over te zwemmen in een poging om de VS te bereiken. Wat maakt deze foto zo heftig? Hoekman las in The Washington Post dat journalisten echt bij de grens worden weggehouden. Is dit juist om dit soort beelden te voorkomen?

Tot slot hebben we het over de klimaatmaatregelen tot 2030 van het kabinet. Vandaag is er in alle kranten al veel aandacht voor de plannen, want er is volop gelekt naar journalisten. Het is interessant om te zien waar elke krant de nadruk op legt. Het is dus maar net welke krant je leest , dat er voor zorgt welk beeld je krijgt. Is dat goed of slecht? Hebben de kranten echt zo’n invloed?