appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Podcast van Het Mediaforum, de dagelijkse mediarubriek in het programma Spraakmakers.

Stéphane Alonso: “Als er geen foto bij een stuk staat, dan wordt het stuk minder goed gelezen”

vrijdag 11 september 2020, 14:21 uur

Aan tafel zitten Stéphane Alonso, Ward Wijndelts en Spraakmaker Ilvy Njiokiktjien.

Het mediamoment van Wijndelts komt uit eigen huis. Ze zijn achter de ins-en outs van het gehackte Twitteraccount van Donald Trump gekomen. Het bleek in 2016 helemaal niet zo moeilijk om in dat Twitteraccount te komen. Waarom loont het om in onderwerpen als deze te investeren?

Voor het mediamoment van Alonso gaan we terug naar afgelopen woensdag, toen er in de kamer werd gedebatteerd over het Europees Herstelfonds. Aan het eind van het toch lange debat zet Wilders nog even een boom op over de rechtstaat in Hongarije. Wat was daar interessant aan?

Na 28 jaar bij de BNNVARA maakte Paul de Leeuw in 2018 de overstap naar RTL. Maar nu, twee jaar later, blijkt het niet te zijn geworden wat hij er van hoopte en dient hij zijn contract niet uit. De Leeuw zelf hebben we nog niet gehoord over deze stap, maar zijn verklaring werd gisteravond voorgelezen bij RTL Boulevard. In deze tijd moeten programma’s meteen scoren, past dat bij een type als Paul de Leeuw? Volgens media-expert Ron Vergouwen moest het publiek van RTL te veel wennen aan Paul de Leeuw. Hoe kijken onze mediakenners hier naar?

Een bijzonder experiment bij het festival BredaPhoto. Fotograaf Jan Hoek heeft in zijn tentoonstelling ‘Power to the Models’ het heft uit handen gegeven. De modellen mochten beslissen hoe zij op de foto wilde. Levert dit interessante fotografie op? Zien we dit vaker, dat de geportretteerde persoon meer invloed heeft op de foto en de fotograaf minder machtig is? In hoeverre ga je als fotograaf mee in de wensen van modellen? Njiokiktjien: “Ik wil met een foto een echt verhaal vertellen en niet in clichés vervallen”

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Lennart van Dijk.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1