appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

De Markante Podcast

Podcast over markante figuren in Nederland. Verslaggever Reinout Meijer gaat kriskras door het land en maakt korte portretten van kleurrijke mensen die de wereld net wat anders bekijken.

Podcast afleveringen

#10 - Bodybuildster Willie Heuser alias 'Powergran'

donderdag 14 november 2019, 14:15 uur

Willie Heuser uit Dordrecht is 62 jaar en doet aan bodybuilden. Als tweevoudig wereldkampioen doet ze medio november mee aan de Natural Olympia in Las Vegas. Reinout zocht deze 'powergran' op in haar sportschool.

#9 - Koeienliefhebster Jannie Verwoerd

donderdag 7 november 2019, 09:00 uur

Jannie Verwoerd uit Papekop is zó idolaat van koeien dat ze haar huis heeft omgedoopt tot koeienmuseum. Reinout ging bij haar langs om te kijken hoe het is om letterlijk tussen de gevlekte grazers te leven.

#8 - Volkszanger en kringloopeigenaar Tinus Hoekstra

donderdag 31 oktober 2019, 14:17 uur

Hij is een fenomeen in Doetinchem en zingen is zijn grote passie: volkszanger Tinus Hoekstra. Ieder weekend staat hij op het podium, maar sinds een dikke maand runt hij door de week zijn eigen kringloopwinkel in het Achterhoekse stadje. Verslaggever Reinout Meijer ging naar hem toe.

#7 - Vuurfanaat Sjaak Klein Heerenbrink

donderdag 17 oktober 2019, 14:37 uur

Vrijbuiter Sjaak Klein Heerenbrink gooide vijf jaar geleden het roer om en ging excentrieke vuurkorven, barbecues en sculpturen bouwen. Reinout zocht hem op in het buitengebied van het Overijsselse Heino waar hij zijn werkplaats heeft.

#6 - Cockpitbouwer Nico Weesjes

donderdag 26 september 2019, 09:00 uur

Nico Weesjes heeft twee gouden handen. Zo maakte hij ooit al eens een pijporgel, maar nu heeft hij ook de cockpit van een Boeing 737 nagebouwd. En daar kan hij ook nog eens mee vliegen, en dat vanuit zijn huis! Reinout ging bij hem op bezoek.

#5 - Alpaca-uitlater Mara Houmes-Vlaander

donderdag 19 september 2019, 09:00 uur

Het kan zomaar gebeuren dat je op de Zeeuwse stranden loopt en ineens iemand tegenkomt met vijf alpaca’s. Dat is dan Mara Houmes-Vlaander die ze elke dag uitlaat. Reinout ging bij haar langs om te vragen waarom ze dat doet.

#4 - Extreem duurzame Henk Tetteroo

donderdag 12 september 2019, 09:00 uur

Henk Tetteroo rijdt geen auto, heeft geen rijbewijs, en heeft nog maar twee keer in zijn leven in een vliegtuig gezeten. Eigenlijk hoopt hij dat er ooit 'rijschaamte' zal komen. Hij leeft extreem duurzaam en gebruikt een koffiefilter bijvoorbeeld wel zes keer. Reinout ging bij hem op bezoek om te zien hoe hij zo bewust mogelijk probeert te leven.

#3 - Johan Cruijff-fan Rien van Doleweerd

donderdag 5 september 2019, 09:00 uur

In een rijtjeshuis in Boxtel is een heus Johan Cruijff-museum te vinden, en wel van Rien van Doleweerd. Hij is een groot bewonderaar van de voetballer en hij had in de loop der tijd zoveel spullen verzameld, dat hij de bovenverdieping van zijn huis heeft ingericht als museum. Reinout ging bij hem op bezoek om een kijkje te nemen.

#2 - Buurtbuschauffeur Wim Fournier

donderdag 29 augustus 2019, 17:30 uur

De 80-jarige Wim Fournier werkt vrijwillig als chauffeur op de buurtbus. Hij doet dit met enorm veel plezier, maar wat maakt het precies zo leuk voor hem? Reinout ging bij hem langs voor de Markante Podcast.

#1 - Magneetvisser Tom Heeringa

donderdag 29 augustus 2019, 16:20 uur

Tom Heeringa heeft een grote passie: magneetvissen. Hoe werkt het? En welke bijzondere vondsten doet hij? En wordt er nog wat gevangen vandaag? Reinout op bezoek bij magneetvisser Tom Heeringa.

Trailer

donderdag 29 augustus 2019, 16:05 uur

Podcast over markante figuren in Nederland. Verslaggever Reinout Meijer gaat kriskras door het land en maakt korte portretten van kleurrijke mensen die de wereld net wat anders bekijken.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1