De Kopgroep wielerpodcast
AVROTROS

#8 - Oranje gloed op Sierra Nevada (S12)

  1. Podcastschevron right
  2. De Kopgroep wie ...chevron right
  3. #8 - Oranje gloed op Sierra Nevada (S12)

zo 4 september 2022

De Kopgroep, bestaande uit Mart Smeets, Koen de Kort en Maxim Horssels geniet nog na van de overwinning van Thymen Arensman. Op het dak van de Vuelta toonde het Nederlandse talent zich van zijn beste kant. Koen ziet een potentiele nieuwe Tom Dumoulin in hem. Maxim vindt het knap hoe de DSM renner de knop om heeft gezet nadat er een streep door zijn klassementsambities gezet kon worden. 

Ook door de klassementsambities van Wilco Kelderman kan weer een streep. De renner die de dag als achtste begon, lag na drie kilometer op het asfalt. "Ik dacht, what else is new?", zegt Mart. De anderen zijn het met hem eens. Koen denkt dat Kelderman misschien geen gevoel heeft voor waar je beter niet kunt zitten, maar Maxim weet dat Kelderman altijd en overal valt.

Remco Evenepoel viel donderdag en kende zaterdag en zondag lastige dagen, waarin zijn concurrenten tijd op hem terugpakten. Maar de Belg begint aan de slotweek met anderhalve minuut voorsprong. Is het genoeg? Hij heeft aangetoond de schade op grote hoogte beperkt te kunnen houden, maar hoe goed is hij nog in de slotweek? Hoe verteert hij de hitte en de vele verplaatsingen die er nog aankomen? En wat hebben Primoz Roglic en Enric Mas nog achter de hand? De Vuelta is nog niet gereden; Madrid is nog ver.