De Kopgroep wielerpodcast
AVROTROS

#22 - Tour de France: Aanvallen tot je erbij neervalt (S11)

  1. Podcastschevron right
  2. De Kopgroep wie ...chevron right
  3. #22 - Tour de France: Aanvallen tot je erbij neervalt (S11)

vr 22 juli 2022

De Kopgroep keek naar een verbluffend staaltje wielrennen. Pogačar viel aan tot hij er letterlijk bij neerviel en Wout van Aert reed hem vervolgens op de slotklim stijl uit het wiel. Mart is dan ook duidelijk: Van Aert verdient een standbeeld in elke Jumbo-supermarkt die zegt 'ik kan alles'. In Belgische media wordt al driftig gespeculeerd of hij ook zelf een goed klassement kan rijden. De Kopgroep geeft hem zeker kansen, maar bergop in Vingegaard de onbetwiste koning van deze Tour. 

Ook ontstaat er een polemiek. Vingegaard wachtte op Pogačar na zijn val. Was dit noodzakelijk? Of had hij door mogen fietsen? Mart is heel stellig en vindt dat het in goud gebijteld staat de favorieten in een 1-tegen-1 duel op elkaar wachten na pech of een val, dat is de mooie kant van wielrennen. Joost en Maxim denken hier nét wat anders over. 

En Maxim heeft goed nieuws voor de etappe van vandaag: het waait. Hij heeft echter al vaker onterecht vuurwerk voorspeld, dus hij is voorzichter. Maar Mart niet meer te houden en schreeuwt: ''Waaiers, waaiers, waaiers!''