De Kopgroep wielerpodcast
AVROTROS

#11 - Tour de France: De veelvraat Pogacar (S11)

  1. Podcastschevron right
  2. De Kopgroep wie ...chevron right
  3. #11 - Tour de France: De veelvraat Pogacar (S11)

ma 11 juli 2022

De heren van de Kopgroep, vandaag met versterking van Michael Boogerd, breken hun hoofd over hoe Pogacar toch te stoppen valt. Zijn UAE-trein lijkt vooralsnog te sterk. Is het mogelijk dat de ploegen Jumbo-Visma en Ineos een bondje sluiten? In de praktijk blijkt dat altijd lastig, weet Michael te vertellen. Maxim heeft intussen een theorie uitgedokterd hoe Pogacar donderdag - de rit naar Alpe d'Huez - uit het geel gereden kan worden. Of is het stiekem gewoon de hitte die hem de das om zal doen?

Mart Smeets steekt een kaars op voor een groot Nederlands renner: Gerrit Voorting. Hij droeg in twee verschillende Tours de gele trui. Mart kreeg nog een keer en passant zijn hele nalatenschap aangeboden. Daar heeft ie toen toch maar vriendelijke voor bedankt.

En het woord 'corona' zal vandaag toch weer boven het peloton hangen. Wie mag er morgen nog starten in Morzine? Vandaag krijgen alle renners dat gevreesde stokje in hun neus. De Kopgroep vermoedt dat er een paar renners naar huis gestuurd zullen worden.